Landschapsbeheer Brabants Landschap

Iedere hovenier kan mooie tuinen creëren en onderhouden. Het onderhouden van – vaak eeuwenoude – bospercelen, natuurgebieden en landschappen is echter een vak apart. Zeker ook omdat ze heel bepalend zijn voor de sfeer in een omgeving. Hagedoorn Hoveniers heet zich een aantal jaren geleden onder meer toegelegd op landschapsbeheer: het beheren en onderhouden van natuurgebieden. 

Brabants Landschap

Dat doen we onder meer voor Brabants Landschap, een organisatie die staat staat voor natuurbescherming dichtbij huis. Voor Brabants Landschap voeren we landschapsbeheer uit in natuurgebieden in heel Brabant. Dat doen we zodanig dat de natuur z’n gang kan gaan, terwijl er een goede balans tussen soorten blijft bestaan en mensen er prettig en veilig kunnen recreëren. 

Landschapsbeheer 

Wat houdt landschapsbeheer eigenlijk in? Dat is heel breed. Zo knotten we onder meer wilgen en elzen en bestrijden we de Amerikaanse vogelkers, die in sommige natuurgebieden de overhand dreigt te krijgen. Verder zorgen we voor het beheer van houtwallen, onderhouden we wandelpaden en rasterwerken en houden we veecontroles in natuurgebieden. 

Ook voor uw bosperceel of landschap

Landschapsbeheer is een bijzonder vak, dat we met veel kennis en expertise uitoefenen. Dat doen we natuurlijk niet alleen voor Brabants Landschap, maar ook voor particulieren. Heeft u een bosperceel of een klein landschapselement in uw bezit? En wilt u dat dit op een goede, professionele manier onderhouden wordt? Dan is Hagedoorn Hoveniers voor u de perfecte partner. 

Neem contact op

Wilt u meer weten over de manier waarop wij uw landschapsbeheer invulling kunnen geven? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. We komen graag bij u langs om uw bosperceel of landschapselement te bekijken en u een offerte op maat te geven voor uw landschapsbeheer.