Landschapsbeheer Natuurmonumenten

Natuurmonumenten zorgt ervoor dat iedereen in Nederland kan genieten van bijzondere, mooie en diverse natuur. Daarvoor is natuurlijk wel regelmatig natuuronderhoud en landschapsbeheer nodig. Dat doet Natuurmonumenten niet allemaal zelf, daarvoor werkt ze samen met vakkundige experts op het gebied van landschapsbeheer. Zoals Hagedoorn Hoveniers uit Sprundel.

Natuurmonumenten

Omdat Hagedoorn Hoveniers veel ervaring heeft in landschapsbeheer, kiezen veel natuurbeschermingsorganisaties voor onze expertise wanneer zij hun natuurgebieden willen laten onderhouden. Bijvoorbeeld Natuurmonumenten, een organisatie die al sinds 1906 de natuur in Nederland wil beschermen zodat iedereen ervan kan genieten. Dat een organisatie als Natuurmonumenten kiest voor het landschapsbeheer van Hagedoorn Hoveniers vinden we heel eervol, want alleen het beste natuurbeheer is goed genoeg voor Natuurmonumenten

Onderhouden en beheren

Wat is landschapsbeheer eigenlijk en hoe voeren wij het uit? De werkzaamheden die bij landschapsbeheer horen, zijn enorm divers. Op sommige plaatsen knotten we elzen en wilgen en bestrijden we de Amerikaanse vogelkers, die een plaag kan vormen. Soms bestaat ons landschapsbeheer uit het uitvoeren van veecontroles. Maar het kan ook zo zijn dat we wandelpaden maaien en de houtwallen onderhouden. Het is slechts een greep uit de taken die bij ons landschapsbeheer horen.  

Uw bosperceel of landschapselement onderhouden

We voeren landschapsbeheer niet alleen uit voor organisaties als Natuurmonumenten, maar ook voor particulieren die een bosperceel of klein landschapselement in hun bezit hebben. Is dat ook bij u het geval? En wilt u zeker weten dat het goed wordt onderhouden – op een manier zoals die ook wordt toegepast bij een organisatie als Natuurmonumenten? Kies dan voor het landschapsbeheer van Hagedoorn Hoveniers. Met onze expertise en ervaring kunnen we u bosperceel of landschapselement optimaal onderhouden. 

Meer weten?

We komen graag bij u langs om uw eigen stukje natuur te bekijken en u een heldere prijsopgave te geven van het landschapsbeheer dat nodig is om uw bosperceel in optimale conditie te houden. Maak gerust een afspraak, zodat we u meer kunnen vertellen over alle mogelijkheden. Tot snel!