Liefde voor een kleine voortuin

Ineke woont al 10 jaar met veel plezier in haar woning, maar stoorde zich al lange tijd aan haar troosteloze voortuin. “Het is toch het visitekaartje van je woning”. Met het vooruitzicht er nog een hele poos te blijven wonen, is Ineke opzoek gegaan naar een hovenier om haar voortuin de aandacht te geven die het verdient. Dat is gelukt. 

Na een zoektocht op het internet komt Ineke op de website van Hagedoorn Hoveniers. Er is direct een klik. Dat wat op de website beschreven staat, klinkt in de oren van Ineke sympathiek en vriendelijk. “Ik vond het heel spannend om mijn voortuin uit handen te geven. Ik dacht: mijn voortuin is helemaal niet interessant genoeg. Een klein project, wat haalt hij er nu uit? De tekst op de website stelde mij gerust, er staan grote projecten op, maar is geïnteresseerd in alles wat met tuinen te maken heeft.” Dat vermoeden werd al snel bevestigd na het eerste contact. “Een vriendelijke man met kennis van zaken.”

Luisteren en meedenken  

Ineke droomt al jaren van een nieuwe voortuin. “Ik had al heel duidelijk een idee in mijn hoofd. Daar heb ik een moodboard van gemaakt. Hierdoor heeft hij gemakkelijk de vertaalslag naar een eerste schets kunnen maken”. Al snel volgde een definitieve schets. “Ik wilde bijvoorbeeld geen struik met bessen in de tuin, ik zag de sporen in huis van platgestampte besjes al voor me. Gelukkig gaf hij direct een passend alternatief, dat heeft goed uitgepakt”.  

Er is met zoveel zorg gewerkt

Binnen drie maanden is de voortuin gerealiseerd. “Alles is zo goed verlopen. Iedereen was goed op de hoogte van de werkwijze.” Ook het gevoel dat haar kleine voortuin een minder interessant project zou zijn, is volledig weggenomen. “Ze hebben me echt gerustgesteld doordat ze met zoveel enthousiasme aan de slag zijn gegaan.” Ze spreekt vol lof over de werkwijze van Hagedoorn Hoveniers. “Ze hebben met zoveel zorg gewerkt. Ik voel me vereerd dat ze mijn voortuin hebben aangelegd.”