Van zandvlakte naar een weelderige tuin vol bloemen en dieren

Mevrouw Albers en haar man verhuisden augustus 2020 naar een mooie nieuwbouwwoning in Rijsbergen. Een dorp waar iedereen veel aandacht aan de tuin besteed. In dat plaatje paste de tuin van hun nieuwe huis zeker niet, het was namelijk niet meer dan een zandvlakte. Eén ding was dan ook zeker: Er moest en zou een nieuwe tuin komen waarbij natuur en dier centraal staan.

Na een aantal gesprekken met verschillende hoveniersbedrijven, kwamen mevrouw Albers en haar man bij Hagedoorn Hoveniers terecht. “Bij andere bedrijven vonden we niet wat wij in gedachte hadden voor onze tuin, maar ook de klik met deze bedrijven ontbrak. Toen we in contact kwamen met Hagedoorn Hoveniers voelde het gelijk goed.” Niet alleen met de mensen van Hagedoorn Hoveniers klikte het, maar ook de werkwijze beviel goed. “Ze gingen direct aan de slag met onze ideeën. Het was duidelijk dat Hagedoorn Hoveniers een hoop kennis en kunde in huis heeft.”

Een hoop goede adviezen

Als natuur- en dierenliefhebbers droomden mevrouw Albers en haar man van een weelderige tuin waar bloemen, vogels, vlinders en insecten samenkomen. “Hagedoorn Hoveniers luisterde goed naar onze wensen en verzoeken. Ook gaven ze advies, bijvoorbeeld over het grindpad dat we wilden aanleggen. Ze kwamen met het idee om daar speciaal grind voor te gebruiken, waar de honden makkelijk over kunnen lopen en heerlijk op kunnen liggen in het zonnetje. Ze vinden het fantastisch!” Ook voor de wens om een waterpartij aan te leggen, hadden ze goede ideeën. “Ik had al verschillende foto’s genomen van exemplaren die ik mooi vond. Maar Hagedoorn Hoveniers kwam met nog een veel beter idee: een variant die helemaal aansluit op onze wensen voor een tuin waar dieren op af komen. Een waterpartij gebaseerd op een stenen korf gevuld met houtblokken en stenen. Een paradijsje voor insecten en vogels die komen drinken”

Fijne communicatie

De communicatie met Hagedoorn Hoveniers verliep erg prettig. “Ze zijn altijd bereikbaar. Ik kon ze elk moment om hulp vragen of wijzingen doorgeven als ik opeens van gedachte veranderd was of als we vragen hadden. Ze deden daar niet moeilijk over. Het tegenovergestelde zelfs, ze kwamen gelijk met een nieuw plan of oplossingen.” Mevrouw Albers is ook erg te spreken over de gezellige en hardwerkende mannen die bij Hagedoorn Hoveniers werken. “Ik vond het altijd heel gezellig om ze over de vloer te hebben. Ik heb dat nooit als vervelend ervaren. Ze werkten hard om onze droomtuin te realiseren. Zelf vonden ze dat ook fantastisch, omdat wij een weelderige tuin hebben die leeft. Geen druppel regen hield ze tegen om aan onze tuin te werken.”

Een schitterend eindresultaat

Mevrouw Albers en haar man zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Dat komt met name omdat hun wensen zo goed terugkomen in hun tuin. “Hagedoorn Hoveniers heeft ons verhaal in kleur gezet. We hadden al een idee over hoe de tuin eruit moest komen te zien, maar het resultaat overtreft onze verwachtingen”. Ze zijn nog láng niet uitgekeken op hun

nieuwe tuin. “De tuin is om de zoveel weken op een andere manier weer prachtig. We ontdekken steeds meer nieuwe bloemen en planten.”