Een insectvriendelijke tuin

Een tuin is een bron van leven. Niet alleen de planten groeien en bloeien, maar door het maken van de juiste keuzes wordt uw tuin ook een thuis voor talloze nuttige en mooie insecten. Met deze tips wordt uw tuin insectvriendelijk!

Ongewenste gasten

Wanneer we zeggen ‘insectvriendelijk’ bedoelen we natuurlijk niet álle insecten. Bladluizen, trips en mijten bijvoorbeeld bent u liever kwijt dan rijk. En ook slakken ziet u liever komen dan gaan. Gelukkig zijn er veel insecten die de ongewenste diertjes juist eten. Lieveheersbeestjes bijvoorbeeld, maar ook gaasvliegjes, sluipwespen en oorwormen. Zet de deur voor deze nuttige insecten wijd open door een of meerdere insectenhotels in uw tuin te plaatsen. De insecten kunnen daarin nestelen en zich voortplanten, waarna ze hun goede werk in uw tuin kunnen gaan doen!

Bloemetjes en bijtjes

U heeft wellicht al eens iets gelezen over bijensterfte. Dit is een groot probleem, want bijen zorgen ervoor dat planten – ook de planten die we eten! – bevrucht worden. Wees dus lief voor de bijen. U kunt een speciaal bijenhotel in uw tuin plaatsen, maar gaat dit u te ver, zorg er dan voor dat er veel bloeiende bloemen in uw tuin te vinden zijn. Kattenkruid, zonnehoed of een vlinderstruik trekken bijen (en natuurlijk ook vlinders) aan. Zo zit uw tuin al snel vol leven! 

Bestrijdingsmiddelen

Gebruik zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en kies, als u ze tóch gebruik, liefst voor milieuvriendelijke alternatieven. Ook Hagedoorn Hoveniers gebruikt waar mogelijk bestrijdingsmiddelen die niet schadelijk zijn voor bijen en andere nuttige insecten. 

Uw insectvriendelijke tuin

Wilt u een nieuwe tuin laten aanleggen? Hagedoorn Hoveniers kan u helpen bij het ontwerpen van een tuin die mooi en insectvriendelijk is. Neem contact met ons op voor meer informatie.