Met een regenwater-infiltratiesysteem wordt uw tuin voorzien van water dat via de regenpijp of het putje wordt verzameld. Goed voor het milieu én uw tuin!

Ons klimaat verandert en er komen steeds meer zware regenbuien voor, zeker in de zomer. Al dat regenwater moet ergens heen en de riolering kan zo’n hoeveelheid water in één keer eigenlijk niet aan. Het gevolg is wateroverlast. De perfecte oplossing? Een infiltratiesysteem in uw tuin! Daarmee slaat u twee vliegen in één klap: het riool wordt minder belast én uw tuin wordt voorzien van broodnodig water. 

Infiltratiesysteem

Bij de aanleg van een infiltratiesysteem wordt water via de regengoot of afvoerput eerst naar een zandvangput afgevoerd. Die zorgt ervoor dat vuil en zand van het water worden gescheiden. Vervolgens gaat het water naar infiltratiekratten in de bodem, waarin het wordt opgeslagen. Deze kratten geven het regenwater op hun beurt weer door naar de bodem waarin uw planten staan. Zo voorkomt u verdroging van de grond en krijgen uw planten of gazon water vanuit de grond, direct bij de wortels. 

Installatie systeem

Bij Hagedoorn Hoveniers hebben we inmiddels veel ervaring opgedaan met het aanleggen van deze infiltratiesystemen en we zien de voordelen daarvan zeker terug in de tuinen die we onderhouden. De planten hoeven minder vaak bewaterd te worden, er is minder wateroverlast en het is een slimme manier om de grond in goede conditie te houden. Een infiltratiesysteem kan het beste worden geïnstalleerd in een nieuwe tuin, maar ook in een tuin die al is aangelegd, kunnen we nog een infiltratiesysteem realiseren. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw tuin te voorzien van een regenwater-infiltratiesysteem? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en draag uw steentje bij aan het voorkomen van wateroverlast, terwijl u tegelijkertijd geniet van een mooie, groene tuin!