Keramische tegels in de tuin

Wilt u graag een mooi terras in uw tuin? Maar wilt u eigenlijk wel eens iets ander dan klinkers, betontegels of natuursteen? Maak dan kennis met dé nieuwste trend op tuingebied: keramische tuintegels! 

Nieuwe tegels

Keramische tegels zijn een nieuwe ontwikkeling op de markt voor tuinen en ze bieden u ongekende mogelijkheden. Want naders dan natuursteen of betontegels verkleuren keramische tegels niet. Ze worden bovendien niet zo snel vies, omdat ze niet poreus zijn. Algen en mos krijgen zo dus geen kans. 

Binnen en buiten dezelfde tegels

Met keramische tuintegels kunt u bovendien alle kanten op. Zo zijn er keramische tegels die er net zo uitzien als tegels die u in uw woning zou leggen – sterker nog, sommige keramische tegels zijn in een binnen- en buitenvariant te krijgen, zodat u binnen als buiten dezelfde tegels kunt leggen en uw tuin écht het verlengde van uw huis wordt!

Allerlei soorten tegels

Denkt u dat keramische tegels alleen in een superstrakke tuin passen? Welnee! Er zijn namelijk heel veel soorten keramische tuintegels. Zo zijn er tegels die er precies uitzien als natuursteen. En zelfs tegels in houtlook zijn verkrijgbaar!

Prijs keramische tegels

De prijs van keramische tegels is eigenlijk nauwelijks hoger dan die van natuurstenen tegels. Wel is de aanleg van uw terras of tuinpad in keramische tegels iets duurder, omdat we de tegels op een speciale onderbouw moeten plaatsen. Tegelijkertijd is dat ook een voordeel. Die onderbouw zorgt er namelijk voor dat verzakken nagenoeg niet mogelijk is én dat onkruid geen kans krijgt. Tel daarbij op dat keramische tegels zo goed als onverwoestbaar zijn, en u heeft vele jaren plezier van uw terras. 

Meer weten?

Wilt u ook keramische tegels in uw tuin? Neem gerust contact met ons op. We hebben volop ervaring met het aanleggen van paden en terrassen met keramische tegels en we laten u graag alle mogelijkheden zien! 

Beeld: REDSUN en Van den Broek Bestratingen