Tips voor een perfect gazon

Uw tuin is niet compleet zonder een mooi gazon. Zeker in de zomer is het een genot om naar te kijken en lekker met uw blote voeten door het gras te lopen. Bovendien is het ideaal speelgebied voor kinderen! Met deze tips van Hagedoorn Hoveniers ligt uw gazon er perfect bij en heeft u er veel plezier van.

  1. Maai regelmatig. U kunt beter wat vaker een klein beetje gras maaien, dan af en toe flink veel lengte van uw gras afknippen. De ideale grashoogte is 3,5 tot 4 centimeter. Maai uw gazon alleen als het droog is. Dat maait niet alleen gemakkelijker, het is ook beter voor uw grasmaaier. 
  2. Geef uw gras niet te vaak water. U kunt beter één keer per week veel water geven dan elke dag een beetje. Door ineens veel water te geven, kan het water diep in de boden doordringen en moeten de graswortels dieper nestelen om het water te vinden. Dat zorgt ervoor dat de grasmat ook in droge periodes – als het water dieper in de grond zit – nog water kan vinden. In droge periodes is het goed om per sproeibeurt zo’n 15 tot 20 millimeter water te geven. Dit kunt u eenvoudig meten door een regenmeter op het gras te zetten tijdens het sproeien.  
  3. Haal het maaisel weg. Laat uw grasmaaier het maaisel achter op de grasmat? Alleen als het maaisel écht heel fijn is en snel vergaat, is dit gunstig, omdat het zo voeding vormt voor uw gras. Maar eigenlijk bereiken alleen robotmaaiers zo’n fijn resultaat. In de meeste andere gevallen is het beter om het maaisel niet te laten liggen, omdat het gazon er minder luchtig van wordt. Dit kan leiden tot mosvorming en ‘grasvilt’. 
  4. Zorg voor de juiste bemesting. Uw gras heeft voeding nodig en ook het strooien van kalk is noodzakelijk. Het is echter best ingewikkeld om te weten wat u precies wanneer moet doen. Gelukkig heeft Hagedoorn Hoveniers voor u dé oplossing: een meststoffenpakket op maat, dat we samenstellen aan de hand van onderzoek van uw gazon en de bodem. U krijgt voor een jaar voldoende meststoffen én een heldere instructie over wanneer en hoe u deze het beste kunt gebruiken. 

Meer weten over een perfect gazon?

Hagedoorn Hoveniers kan u niet alleen voorzien van een meststoffenpakket, we kunnen uw gazon ook verticuteren. Wilt u meer weten over de beste manier om uw gazon te onderhouden of wilt u de zorg voor uw gazon en uw tuin graag overlaten aan professionals met passie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.